Svet
24.09.2018. 12:29
R.E./Beta

SLOMIO NOGU BERUĆI PEČURKE, A ONDA SU LEKARI OSTALI U ŠOKU: Pijani Čeh naduvao 8,83 promila alkohola u krvi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Lekare je ovog vikenda zaprepastio slučaj 41-godišnjeg Čeha koji je slomio nogu berući pečurke po šumi u regionu Ostrave na istoku zemlje, pošto su analize pokazale da nije samo malo pripit, kako je izgledao, već da u krvi ima čak 8,83 promila alkohola što je novi neslavni češki rekord.

"Muškarac je prvo priznao da je popio flašu i po piva. Zbog predstojeće operacije smo pravili analizu krvi na prisustvo etanola i pokazalo se da je imao čak 8,83 promila alkohola u krvi", kazao je za današnje Pravo lekar iz bolnice u Krnovu Jirži Stošek.

I ortoped Stošek i primarijus Internog odeljenje bolnice na kome je muškarac završio dok se ne otrezni kako bi mogli da ga operišu, Nadežda Mičudova, tokom svoje prakse nisu naišli na pacijenta tako pijanog a da se to na njemu tako malo primećuje.

"Koračao je, orijentisao se. Klinički je izgledao maksimalno na tri promila alkohola u krvi. Rekao nam je da je pio sa drugovima u petak uveče a u subotu ujutru kada je krenuo u šumu da bere pečurke doručkovao je dva piva. Prvo jelo, parče hleba sa mesom, uz pivo, pojeo je tek pošto se povredio, pred prevoz u bolnicu", kazala je Mičudova.

Čeh iz Krnova sa 8,83 promila alkohola u krvi oborio je ovog vikenda neslavni nacionalni ;rekord koji je držao jedan traktorista koga je češka saobraćajna policija zaustavila za volanom cisterne sa stajnjakom da bi alkomat pokazao čitavih osam promila alkohola u krvi.

"Svetski rekord drži Poljak Andžej V. kome je nakon proslave sa prijateljima izmereno 12,8 promila, a medju ženama Francuskinja kojoj su posle saobraćajne nesreće izmerili 11 promila alkohola u krvi", rekao je portparol bolnice Jirži Krušila.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
fog
2°C
10.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve