SMENA U BELOJ KUĆI: Odlazi Trampova sekretarka za unutrašnju bezbednost

SMENA U BELOJ KUĆI: Odlazi Trampova sekretarka za unutrašnju bezbednost


Američka državna sekretarka za unutrašnju bezbednost Kirsten Nilsen odlazi sa svoje dužnosti, na kojoj će zameniti Kevin Mekelinen, sadašnji komesar Službe za carine i zaštitu grancia SAD, objavio je američki predsednik Donald Tramp na svom Tviter profilu.

Američka sekretraka podnela je ostavku nakon 16 meseci provedenih na ovoj funkciji, a prema pisanju američkih medija koji se pozivaju na izvore iz Bele kuće, ostavku je podnela zbog ogromnog pritiska Trampovog kabineta i celokupne javnosti zbog situacije na južnoj granici.

Nada se podršci

Uprkos napretku koji smo ostvarili u reformisanju unutrašnje bezbednosti u novo doba, zaključila sam da je sada pravo vreme da se povučem”, napisala je Nilsen u pismu ostavke predsedniku Trampu.

Iako nije navela zbog čega tačno podnosi ostavku, Nilsen je napisala da se nada da će sledeći sekretar “imati podršku Kongresa i sudova u popravljanju zakona koji su oslabili sposobnost vlade da u potpunosti zaštiti američke granice i doprineli neslaganju u društvu.”

Tramp vikao na Nilsen

Tramp je i sam, kako piše Vojs of Amerika, izražavao frustraciju situacijom duž američke granice sa Meksikom, gde stotine hiljada migranata pokušavaju da pobegnu od siromaštva i kriminala u centralnoj Americi, u nadi da će ući u SAD.

Izvori iz Bele kuće, kako piše VOA, prenose i da je Tramp često vikao na Nilsen što, prema njegovom mišljenju, nije bila dovoljno odlučna u zaustavljanju protoka migranata koji ulaze u zemlju. Oni dodaju da je sekretarka morala da sluša, kako to opisuju, “Trampove nemoguće zahteve.”

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar