Svet
08.05.2019. 12:10
24.hr

SOFIJA (12) POGINULA U PADU AVIONA: Najmlađa žrtva avionske nesreće

sofija-2.jpeg

Najmlađa žrtva avionske nesreće u Rusiji bila je Sofija Novikova (12). Ona je sedela do oca, koji je takođe poginuo. Njena rođaka Alina ubijena je u školskoj pucnjavi krajem prošle godine.

Avion ruske kompanije "Aeroflot" zapalio se u nedelju kada je pokušao da sleti u Moskvu. U plamenoj buktinji poginula je 41 osoba, a najmlađa žrtva avionske tragedije bila je devojčica Sofija Novikova (12) koja je sedela do oca, doktora Evgenija Novikova (40). Njih dvoje vraćali su se za zajedničkog odmora i ugušili su se u avionu od toksičnog dima.

Sofija sa majkom. Foto:; Instagram Sofija sa majkom. Foto:; Instagram

To je druga tragedija u sedam meseci koja je pogodila porodicu Novikov. Naime, Sofinija rođaka poginula je u masakru u ruskoj školi prošle godine. Alina Kerova (16), manekenka, poginula je u pucnjavi u školi Kerh na Krimu zajedno sa 20 školskih kolega, piše Mirror.

Majka Ksenija Novikova kaže da ju je ćerka nazvala malo pre poletanja da joj javi da su krenuli. Kad je čula za nesreću, pojurila je na aerodrom gde je saznala da su joj suprug i ćerka poginuli.

Dr. Novikov je bio doktor u ruskoj vojnoj bazi, a zvali su ga "doktorom zlatnih ruku", piše Daily Mail. Iako su lokalni mediji pisali da su u nesreći poginula dva deteta, konačna informacija je da je jedino Sofija poginula.

https://twitter.com/ntvru/status/1125687962996547584?ref_src=twsrc%5Etf…

Dramatični snimak aviona Superjet 100 u plamenu se brzo proširila društvenim mrežama. Snimljena je usred evakuacije, a na njoj se mogu videti ljudi koji se spuštaju s rampe za hitne slučajeve, a pomažu im stjuardese i hitne službe.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
21.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve