Svet
08.10.2023. 19:59
BETA-AP

Nemački kancelar

Šolc: "Činimo sve da se ovaj napad ne pretvori u požar na Bliskom istoku"

olaf šolc
Izvor: Shutterstock

Nemački kancelar OIaf Šolc je naglasio potrebu da se izbegne širi "požar" na Bliskom istoku nakon što je Hamas napao Izrael.

Šolc je rekao da je u nedelju razgovarao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom i uverio ga da je bezbednost Izraela kamen temeljac nemačke politike.

On je obećao da će njegova država "postupiti u skladu sa tim" i da planira da razgovara sa egipatskim liderom Abdelom Fatahom el Sisijem i podržati Kairo u naporima da posreduje u desekalaciji sukoba.

Šolc je rekao da će takođe razgovarati telefonom sa liderima SAD, Francuske i Velike Britanije, kako bi analizirali situaciju.

"Jasno je da najoštrije osuđujemo akciju Hamasa, ali pre svega činimo sve da se ovaj napad ne pretvori u požar sa nesagledivim posledicama poceo region i upozoravamo sve da ne podstiču terorizam", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izrael je u ratu - Zvanično
1

Izrael

08.10.2023. 14:22

Izrael je u ratu - Zvanično

Uži sastav Vlade Izraela zadužen za bezbednost glasao je da zvanično proglasi ratno stanje u zemlji i da može da izvede "značajne vojne aktivnosti", saopštio je kabinet premijera Benjamina Netanjahua.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
35°C
19.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve