Svet
06.01.2020. 14:20
Tanjug

SOLEJMANIJEVA ĆERKA: Američke porodice će provesti dane čekajući smrt svoje dece

tan2020-1-6_1084187_0.jpg
Izvor: Iran Press / Iran Press

Zainab Sulejmani, ćerka iranskog generala Kasima Sulejmanija ubijenog u napadu SAD u Bagdadu, zapretila je napadom na američke vojne snage na Bliskom istoku.

Ona je pretnju uputila tokom pogrebne povorke za njenog oca u Teheranu.

Iran Press TV via AP Iran Press TV via AP

"Porodice američkih vojnika na Bliskom istoku provešće dane čekajući smrt svoje dece", rekla je ona obraćajući se povorci od više stotina hiljada ljudi, prenosi AP.

Takođe, iranski general Ismail Gani, koji je zamenio Sulejmanija na čelu elitnih jedinica Kuds, obećao je osvetu u intervjuu za iransku državnu televiziju.

AP Photo/Ebrahim Noroozi AP Photo/Ebrahim Noroozi

"Svemogući Bog je obećao da će se osvetiti, a Bog je glavni osvetnik. Akcije će svakako biti preduzete", rekao je Gani u vreme kada je Teheran odustao od preostalih ograničenja nuklearnog sporazuma sa svetskim silama u odgovoru na ubistvo generala.

Office of the Iranian Supreme Leader via AP Office of the Iranian Supreme Leader via AP

I irački parlament pozvao je na proterivanje svih američkih vojnika sa tla Iraka.

AP upozorava da bi ovakav razvoj događaja mogao da približi Iran ka izgradnji atomske bombe, da pokrene rat preko posrednika ili vojni napad protiv SAD i omoguće i takozvanoj Islamskoj državi da organizuje povratak u Irak, što bi za posledicu moglo da ima povećanje opasnosti i nestabilnosti na Bliskom istoku.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
17.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve