Svet
29.04.2016. 19:45
ekspres

SPALITE NAŠA TELA ZAJEDNO: Hitler u istom danu napisao testament i oženio Evu Braun

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Hitler je jednom prilikom ušao u radnju dok je Eva je stajala na merdevinama. Bilo joj je neprijatno i nije znala kako da kaže muškarcu sa smešnim brkovima da prestane da joj bulji u noge. Od tog dana ostali su nerazdvojni. Do smrti.

BERLIN - Samo dan pre samoubistva, u bunkeru u Berlinu 29. aprila 1945. godine, venčali su Adolf Hitler i Eva Braun. Diktator je pre venčanja napisao svoj privatni i politički testament, a 24 sata kasnije izvršio je samoubistvo pucavši pištoljem u glavu. Eva Braun je popila otrov. Njihova tela spaljena su u dvorištu nemačkog parlamenta.

Eva Braun bila je dugogodišnja ljubavnica monstruoznog diktatora koji je započeo Drugi svetski rat. Za vreme rata živela je sa Adolfom i pomagala mu u ličnim poslovima. Neki od nacista hteli da je uklone iz Hitlerove blizine, smatrajući je prevelikim rizikom za Treći Rajh, ali to im nije uspelo.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Adolf Hitler i Eva Braun

Između Adolfa i Eve bilo je 23 godine razlike. Upoznali su se 1929. kada je ona imala samo 17 godina. Radila je u fotografskoj radnji. Sastanak je "namestio" Hitlerov lični fotograf Hajnrih Hofman za koga je Eva Braun radila. Hitler je jednom prilikom ušao u radnju dok je Eva je stajala na merdevinama. Bilo joj je neprijatno i nije znala kako da kaže muškarcu sa smešnim brkovima da prestane da joj bulji u noge. Od tog dana ostali su nerazdvojni. Do smrti.

Iako je obožavao Evu, Hitler je, prema tvrdnji nagrađivanog pisca Martina Amisa bio aseksualna osoba. Amis tvrdi da njegova preterana pedantnost i to što nije hteo da se skine pred lekarom, ukazuje na to da je bio aseksualan i da je verovatno seksualni vrhunac doživljavao pri samom pogledu na Evu i njene noge u trenutku kad ona samo zadigne suknju.

 

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Velika ljubav: Eva i Adolf

Bili su jako vezani, a Eva ga je pratila u stopu. Venčali su se dan pre nego što su, svojom voljom, umrli. Bila je nedelja tog 29. aprila 1945.

Hitler u sobi za sastanke, neposredno pre sudbonosnog "da", diktira svoj politički testament, bez kajanja, žaljenja zbog milionskih žrtava - sa istim starim optužbama na račun Jevreja.

Dok mu se Sovjeti približavaju osvajajući ulicu po ulicu u uništenom Berlinu, odlučuje da se oženi Evom, jedinom osobom "koja ga nikada nije izdala".

Gledajući smrti u oči, u testamentu navodi i poslednju želju, da, "umesto bega ili sramotne predaje njihova tela budu spaljena.

Sutradan izvršavaju samoubistvo.

Krajem 20. veka otkrilo se da je sovjetska vojska pokupila Hitlerove ostatke i da su zadržali nekoliko delova njegove lobanje. DNK istraživanjem ovih ostataka s osobama s bližim porodičnim vezama, dalo je pozitivnu dijagnozu da su ostaci koji su bili sačuvani u Moskvi bili zaista Hitlerovi.

To nije sprečilo autore mnogobrojnih teorija zavere da tvrde da se Hitler i Eva nisu ubili, već su pobegli iz Berlina i posle rata živeli mirnim životom u jednoj hacijendi u planinama Argentine.

U svojoj poslednjoj želji Hitler je za predsednika Nemačke imenovao vice-admirala Karla Dunitza, dok je za kancelara imenovao Gebelsa. Nemačka je potpisala bezuslovnu predaju. Hitlerova smrt, dan posle venčanja sa Evom, stavila je tačku na početak kraja Drugog svetskog rata.} else {

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve