Svet
22.05.2020. 14:41
Tanjug

SPASILAC ILI PRITAJENI DIKTATOR - Predsednik El Salvadora

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik El Salvadora Najib Bukele (38), unuk palestinskih emigranata, nestranački predsednički kandidat i autsajder sa stilom motocikliste koji je pobedio na izborima za predsednika države, istovremeno je i hvaljen i šestoko kritikovan zbog svojih odluka na početku krize sa korona virusom.

Iako je na predsedničkom položaju bio manje od godinu dana, u martu ove godine Bukele se odlučio da preduzme dramatičan korak i potpuno zatvori granice svoje zemlje pre nego što je u El Salvadoru potvrđen i jedan slučaj korona virusa, izveštava CNN.

Dok ga jedni hvale jer je preduzeo odlučan korak kako bi spasao svoju zemlju od epidemije smrtonosnog virusa, drugi ga kritikuju i nazivaju samovoljnim vladaocem koji krši ustav sopstvene države.

Pročitajte još: Gde je Kim Džong UN?

"Bukele se preko društvenih mreža obračunava sa svojim političkim protivnicima, uključujući i novinare. Neprekidno se obrušava na parlament koji kontrolišu dve tradicionalne stranke i nema puno strpljenja da sluša kritike. Napada institucije koje sprečavaju, usporavaju ili ograničavaju njegovo delovanje", objašnjava Gef Tejl, predsednik američke kancelarije u Latinskoj Americi.

Bukele ima 2 miliona pratilaca na Tviteru, a ankete često pokazuju da ga podržava skoro 90 odsto ispitanika.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
3°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve