Svet
13.08.2019. 16:22
Tanjug

Spasovski: U aferi "Reket" treba nam brza i efikasna akcija

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski rekao je da je potrebna brza i efikasna istraga, kao i sučavanje sa pravdom svakog ko je bio deo afere "Reket", prenosi MIA.

Spasovski kaže da je cilj da se poraze kriminalci, jer, kako on navodi, ne postoji drugi način da država napreduje.

"Apsolutno moramo da imamo brzu, efikasnu istragu, suočavanje sa pravdom svakog ko je bio umešan u bilo koji slučaj, čime bismo zadali konačni udarac kriminalu i korupciji i na taj način povratili poverenje građana u institucije", rekao je Spasovski.

On je istakao da je sada dobar trenutak da se svi zajedno i energično suprostave svakoj vrsti kriminala.

Povezane vesti - Tužilac i korupcija u fokusu makedonske javnosti

"MUP i ja lično stojimo na raspolaganju da pomognemo i da preduzmemo sve mere koje će od nas zahtevati Javno tužilaštvo i nadležni sudovi kako bi pravda bila zadovoljena", zaključio je Spasovski.

U slučaju "Reket" koje je pre dve nedelje pokrenulo skopsko tužilaštvo optužen je makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 za iznudu više od milion evra od biznismena Jordana Kamčeva u zamenu za oslobađanje od pritvora.

U telefonskim razgovorima između Jovanovskog i Kamčeva, koje je objavio italijanski list "La Veritas" i koji su deo dokaznog materijala u slučaju "Reket", čuje se i glas šefice Specijalnog tužilaštva u Skoplju Katice Janeve koja se obraća biznismenu rečima "da ne brine i da će se biti ok".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
36°C
16.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve