SPREČEN NAPAD TERORISTA NA BESMRTNI PUK NA ČELU SA PUTINOM: Pohapšeno nekoliko grupa, hteli eksplozivom da se raznesu u masi

SPREČEN NAPAD TERORISTA NA BESMRTNI PUK NA ČELU SA PUTINOM: Pohapšeno nekoliko grupa, hteli eksplozivom da se raznesu u masi

Russian Defense Minister Sergei Shoigu, left, Russian President Vladimir Putin, centre, Serbian President Aleksandar Vucic, right, and Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu, second from left, attend a wreath-laying ceremony at the Tomb of the Unknown Soldier after the Victory Parade marking the 73th anniversary of the defeat of the Nazis in World War II, in Moscow, Russia, Wednesday, May 9, 2018. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)


Ruske snage bezbednosti sprečile teroristički napad na kolonu Besmrtnog puka u Moskvi sa Putinom na čelu, javlja Raša tudej.

“Nekoliko grupa je uhapšeno. Njihov plan je bio da aktiviraju eksplozivne naprave tokom marša Besmrtnog puka u Moskvi, a za to su imali i spremljeno oružje””, izjavio je ruski zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Oleg Siromolotov agenciji Tass, a prenela je Raša tudej.

Snage specijalnih jedinica izvele su 17 akcija u oblasti zapadnog Sibira, gde su teroristi imali svoje baze i tom prilikom uhapsile 20 osoba.

Siromolotov, koji je u ruskoj vladi zadužen za borbu protiv terorizma, rekao je i da je u periodu od 21. do 24. aprila, 26 terorista eliminisano u Rusiji.

Podsetimo, 9. maja u Moskvi je održana vojna parade, koju je nadgledao ruski predsednik Vladimir Putin. Pored njega su bili i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izraelski premijer Benjamin Netanijahu.

Trojica lidera učestvovala su potom i u milionskom maršu Besmrtnog puka, u okviru kog ulicama Moskve šetaju potomci stradalih u Drugom svetskom ratu, noseći slike svojih predaka.

Inače, ovo nije prvi put da su postojale namere da se na marš Besmrtnog puka izvede napad, podseća RT i navodi da su i prošle godine ruske snage bezbednosti osujetile sličnu nameru.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar