Svet
07.02.2018. 17:49
R.E.

SRBIN RAZBESNEO KOLUMBIJCE U ŠPANIJI: Otvorio restoran u Barseloni i nazvao ga "EsKobar"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Marko Milenković, Srbin koji već dvadeset godina živi u Barseloni, otvorio je restoran pod nazivom "EsKobar", prema slavnom kolumbijskom narko bosu Pablu Eskobaru.

Ako je suditi po društvenim mrežama, ugostitelj iz Srbije ovim potezom navukao je bes španskih Kolumbijaca koji su putem interneta pokrenuli akciju protiv njega.

Sa druge strane, Milenković tvrdi da mu nije bila namera da bilo koga vređa, već ga je za ime restorana inspirisala serija "Narkos" koja se bavi životom poznatog zločinca.

- Hteo sam da otvorim restoran po uzoru na neki film ili seriju. Izbor je na kraju pao na sjajnu produkciju serije Narkos - izjavio je Marko za španske medije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Facebook screenshot

Španski mediji su objavili fotografije dekoracija iz Milenkovićevog restorana, na kojima su prikazani Eskobarovi saradnika i citati kriminalaca iz doba u kojem je kolumbijski narko bos vodio poslove.

Taj dekor je razbesneo zajednicu španskih Kolumbijaca koje je lično povredila činjenica da je Marko jela u svom restoranu nazvao po Eskobarovim saradnicima, piše španski "El Tiempo".

- Besna sam. Moja zemlja je povređena. Pre mesec dana su u Barseloni otvorili restoran s nazivom 'Eskobar' kao jasnu počast nekim likovima iz vrlo teškog vremena za Kolumbiju. Ko je mogao da dođe na takvu užasnu ideju? - komentar je Kolumbijke Maria Isabel Cajiao Alhach.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
4°C
30.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve