Svet
04.01.2023. 21:05
Beta

Riši Sunak

Šta je sve britanski premijer obećao u prvom ovogodišnjem govoru

1
Izvor: Beta/Pool PA / Stefan Rousseau

Britanski premijer Riši Sunak obećao je da će dvostruko smanjiti inflaciju i da će se baviti rešavanjem krize u zdravstvenom sistemu kao i ilegalnom imigracijom.

"Inflaciju ćemo ove godine prepoloviti da bismo olabavili pritisak na troškove života. Razvijaćemo ekonomiju i stvarati bolje plaćena radna mesta i bolje mogućnosti širom zemlje", rekao je Sunak, lider konzervativaca koji je došao na vlast u oktobru.
 

Britanski premijer je u svom prvom ovogodišnjem govoru obećao i smanjenje duga zemlje, koji je porastao od sredine 2021. godine pod uticajem inflacije koja je gotovo 11 odsto.

Sunak je takođe obećao da će smanjiti duge liste čekanja u javnom zdravstvenom sistemu, potpuno preopterećenom posle više od deset godina štednje, i pandemije korona virusa.

Britanski premijer se obavezao, kako je i ranije najavio, da će doneti "nove zakone" o ilegalnoj imigraciji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li će Riši Sunak pokazati da je "veći Englez od Engleza"?
1

Premijer Velike Britanije

28.10.2022. 13:58

Da li će Riši Sunak pokazati da je "veći Englez od Engleza"?

Kada je početkom septembra Liz Tras izabrana za lidera torijevaca, a potom i za premijerku Velike Britanije, mnogi su, iako su se pitali "ko je uopšte ona“ i "čime zaslužuje“ da dođe na tu poziciju, komentarisali kako je bilo dovoljno videti ko joj je bio glavni protivkandidat za čelnu poziciju konzervativne stranke. Bio je to Riši Sunak, dosadašnji ministar finansija, poreklom Indijac.
Close
Vremenska prognoza
light rain
20°C
23.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve