STIGLI ODGOVORI BRITANIJE O SLUČAJU SKRIPALJ: Rusi nezadovoljni jer nije odgovoreno na najvažnija pitanja

STIGLI ODGOVORI BRITANIJE O SLUČAJU SKRIPALJ: Rusi nezadovoljni jer nije odgovoreno na najvažnija pitanja

Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCW); Foto: Beta/AP/Peter Dejong


Ruska misija pri Organizaciji za zabranu hemijskog oružja dobila je odgovore Britanije na pitanja u vezi sa “slučajem Skripalj”. Ruska strana je, međutim, nezadovoljna jer nema odgovora na, kako kažu, najvažnija pitanja.

Britanija nije odgovorila na najvažnija pitanja Rusije u vezi sa “slučajem Skripalj”, saopštila je danas ruska misija pri Organizaciji za zabranu hemijskog oružja (OZHO).

“Prvi utisak je da Britanci nisu odgovorili na najvažnija pitanja koja smo im postavili tako da nas dokumenta koja smo primili od britanske strane nisu zadovoljila. Potrebno nam je dodatno vreme za detaljniju analizu”, navela je ruska misija, prenosi Tas.

Prethodno je ruska misija pri OZHO potvrdila da je tokom noći dobila britanske odgovore u vezi sa “slučajem Skripalj” preko sekretarijata te organizacije.

Tas podseća da je Rusija 13. aprila u vezi sa incidentom u Solzberiju, gde su otrovani bivši dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija, poslala listu pitanja Britaniji koja je do juče imala rok da na njih odgovori.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar