STIVEN SIGAL POSTAO SPECIJALNI IZASLANIK RUSIJE: Baviće se rusko-američkim humanitarnim odnosima

STIVEN SIGAL POSTAO SPECIJALNI IZASLANIK RUSIJE: Baviće se rusko-američkim humanitarnim odnosima


Rusko ministarstvo spoljnih poslova imenovalo je američkog glumca Stivena Sigala svojim specijalnim izaslanikom za rusko-američke humanitarne odnose u nameri da da produbi odnose na polju kulture, umetnosti i povezivanju mladih obe države.

Ovaj američki glumac je 2016. godine dobio rusko državljanstvo kada mu  je predsednik Rusije, Vladimir Putin uručio ruski pasoš američkom glumcu, rekavši da se nada da će poslužiti kao simbol popravljanja narušenih odnosa između Moskve i Vašingtona.

Nažalost, američko-ruski odnosi samo pogoršali od tada, jer su američke obaveštajne agencije optuživale Moskvu da se meša u američku izbornu trku, ali je Rusija uvek to negirala. Takođe, te dve zemlje se ne slažu oko situacije sa Sirijom i Ukrajinom.

Rusija je Sigala nazvala ambasadorom dobre volje, upoređujući ga sa ambasadorom Ujedinjenih nacija, i kažu da glumac neće biti plaćen za ovaj posao.

Gostujući u jednoj od emisija na državnoj ruskoj televiziji rekao je ovako

“Uvek sam jako želeo da učinim sve što mogu da pomognem u poboljšanju rusko-američkih odnosa”, izjavio je Sigal. “Neumorno sam radio u ovom smeru dugi niz godina i sada sam vrlo zahvalan što to i službeno činim.”

Kako navodi BBC, Rusko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je svojoj Fejsbuk stranici da će Sigal promovisati odnose SAD-Rusije u humanitarnoj sferi.

Sigal takođe poseduje i srpsko državljanstvo koje je dobio od države Srbije 2016. godine.

Sigal koji je poznat po svojim borilačkim veštinama, nedavno je u medijima optužen za silovanje. Ova holivudska zvezda je optužena za navodni seksualni prestup tokom kampanje #MeToo, ali je on sve to porekao. Sigal je i ranije optuživan za slično ponašanje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar