STRAH OD FORMIRANJA ” PRIVATNE VOJSKE”: Ukrajina svim Rusima između 16 i 60 godina zabranila ulazak u zemlju

STRAH OD FORMIRANJA ” PRIVATNE VOJSKE”: Ukrajina svim Rusima između 16 i 60 godina zabranila ulazak u zemlju

Foto: YouTube screenshot


Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je danas da je Kijev zabranio ulaz u zemlju državljanima Rusije koji imaju izmedju 16 i 60 godina.

Porošenko je na Tviteru naveo da je zabrana uvedena kako bi Rusi bili sprečeni da formiraju “privatne vojske” koje bi se borile na ukrajinskoj teritoriji, navodi Asošiejted pres.

Taj potez je usledio pošto se dugogodišnji sukob Moskve i Kijeva razbuktao u nedelju, kada su ruski graničari pucali na tri ukrajinska broda kod poluostrva Krim i zarobili 24 člana njihovih posada.

Moskva neće uvoditi recipročne mere posle odluke Kijeva da zabrani ulazak u zemlju Rusima

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da Moskva neće odgovoriti na meru Kijeva i da neće zabraniti ulazak u zemlju državljanima Ukrajine koji imaju izmedju 16 i 60 godina. Portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova rekla je novinarima da Rusija ne namerava da uvede recipročne mere Ukrajini.

Ona je dodala da mera ukrajinskih vlasti štiti običnim ljudima.

Kijev je danas zabranio ulaz u zemlju državljanima Rusije koji imaju izmedju 16 i 60 godina s ciljem da spreči formiranje “privatnih vojski” koje bi se borile na ukrajinskoj teritoriji.

Taj potez je usledio pošto se sukob Moskve i Kijeva razbuktao u nedelju, kada su ruski graničari pucali na tri ukrajinska broda kod Krima i zarobili njihove posade.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar