ŠTRAHE ODUSTAO OD MANDATA U EP: Ima bolje političke ponude

ŠTRAHE ODUSTAO OD MANDATA U EP: Ima bolje političke ponude

Foto: Instagram


Doskorašnji lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe, koji je bio prinuđen da podnese ostavku na političke funkcije zbog afere oko video snimka od pre dve godine na kojima se vidi kako navodnoj nećaki ruskog milijardera nudi državne poslove za finansijsku podršku njegovoj strani, odustao je od osvojenog mandata u Evropskom parlamentu.

Štrahe je na prošlim izborima za Evropski parlament osvojio više od 45.000 glasova, čime je osvojio direktni mandat.

Zbog afere u koju je umešana njegova stranka, nije želeo da prihvati mandat u evropskoj skupštini, ali je do danas ostavio otvoreno opciju za eventualni odlazak u Brisel.

Povezane vestiŠtrahe dobio političke ponude, uvodi i suprugu u politiku

Prema pisanju medija, Štrahe je navodno dogovorio da njegova supruga dobije sigurno mesto u budućem sazivu austrijskog parlamenta, a da on iduće godine bude nosilac liste FPO na izborima za Beč.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

“Rezultat evropskih izbora je jasno pokazao da je politički atentat na vladu, FPO i mene lično samo bilo ”okrznuće”. Glasači su pokazali da se ne daju pokolebati. Zahvaljujem se 45.000 biračima što su, bez ikakvog poziva i reklame, dali meni lični glas. Ta potvrda mi znači puno. Međutim, odlučio sam da ne prihvatim mandat u Evropskom parlamentu. Time ne odbijam nalog dobijen od građana, već činim ispravno u ispravno vreme“, poručio je Štrahe u pisanoj izjavi.

Istakao je da će povratak u politiku uslediti tek kada se rasvetle pozadine video snimaka.

Povezane vestiŠtrahe podneo prijavu protiv nemačkih medija

Naglasio je da nikada nije ni želeo da ide u Brisel, već je uvek želeo da svoj politički rad usmeri u Austriji, u interesu austrijskih građana.

“Neću se povući, niti skrivati. Naprotiv, kao običan član FPO staviću se u službu potpunog rasvetljavanja afere i političke podrške stranke”, poručio je Štrahe.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar