Svet
11.07.2019. 12:55
Tanjug/Sputnjik/Foto: Giannis Moisiadis, AP

U jakom nevremenu

STRAŠNO NEVREME NA HALKIDIKIJU: Šestoro mrtvih, više od 100 povređenih

halkidiki-3.jpg

U jakom nevremenu koje je juče pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki šest osoba je poginulo, dok je više od 100 ljudi

U jakom nevremenu koje je juče pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki šest osoba je poginulo, dok je više od 100 ljudi povređeno. Među poginulima je i dvoje dece.

Oko 80 odsto Halkidikija je ostalo bez struje, a najviše su pogođena poluostrva Kasandra i Sitonija, nakon što je jak vetar čupao stabla i rušio bandere, saopštili su zvaničnici iz elektrodistribucije.

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.

Giannis Moisiadis/InTime News via AP

Češki par je nastradao kada su jak vetar i kiša prevrnuli njihovu prikolicu. Dvoje rumunskih državljana je poginulo kada se srušio krov restorana u Nea Plaji.

Nastradala su i dvojica Rusa, muškarac i dečak kada je drvo palo nedaleko od njihovog hotela u Potidei, navele su grčke vlasti.

Vlasti su proglasile vanrednu situaciju na Halkidikiju, a novoimenovani ministar za civilnu zaštitu trebalo bi u toku dana da poseti ovo poluostrvo.

Vlasti su proglasile vanrednu situaciju na Halkidikiju, a novoimenovani ministar za civilnu zaštitu trebalo bi u toku dana da poseti ovo poluostrvo.

Zbrinuti pacijenti imaju između osam meseci do 70 godina. Neki su zadobili povredu glave od pada drveća ili drugih predmeta, preneo je Sputnjik.

https://www.youtube.com/watch?v=Yl-T81jNtwM

Vetar je bio toliko jak da je izbio ulazna vrata na poznatom hotelu "Meliton" u Porto Karasu.

Giannis Moisiadis/InTime News via AP

Neki delovi Halkidikija ostali su bez struje i vode. U Ksantiju su bujice na ulicama, a drveće je od jakog vetra padalo na put u oblasti Nea Moudania i Nea Kalikratia.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve