Svet
02.06.2020. 19:43
CNN

Supruga policajca koji je ubio Flojda posle razvoda želi da promeni i prezime

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U svom zahtevu za razvod od bivšeg policajca u Mineapolisu Dereka Šovina, Keli Šovin je zatražila promenu prezimena. Ona se razvela se od svog supruga 28. maja, dan pre nego što je optužen za ubistvo trećeg stepena i ubistvo drugog stepena za smrt Afroamerikanca Džordža Flojda, navodi se u podnesku. Par je u braku od juna 2010. godine.

Šovin je tokom podnošenja zahteva za razvod rekla da između ostalog želi da promeni svoje prezime. U podnošenju prijave nije rekla koje će prezime uzeti nakon razvoda, ali u peticiji je navedeno da su je ranije poznavali kao Keli Tao i Keli Ksiong.

Zatražila je pravičnu raspodelu njihovih vozila i sredstava na bankovnim računima, i navela da joj neće trebati supružnička podrška s obzirom na to da ostvaruje nezavisni prihod kao prevodilac, navodi se u podnesku.

Ko je Keli Šovin?

Šovin je  rođena u Laosu, a kasnije se preselila u Viskonsin nakon što je njena porodica pobegla iz izbjegličkog kampa. Ona ima dvoje dece iz svog prethodnog braka. Keli je srela Dereka u medicinskom centru gde je radila kada je on doveo osumnjičenog na zdravstveni pregled. Nadmetala se 2018. godine na izboru za mis udatih žena "Gđa Minesota".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Njen program za takmičenje, uključivao je kupovinu namirnica za policajce i vojne pripadnike, spašavanje životinja i volontiranje za etničku grupu iz jugoistočne Azije, kojoj pripada i koja se nedavno preselila u SAD.

Advokat koji je zastupa je izjavio da je ona "ožalošćena zbog smrti Flojda".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
30.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve