Supruga policajca koji je ubio Flojda posle razvoda želi da promeni i prezime

Supruga policajca koji je ubio Flojda posle razvoda želi da promeni i prezime

Hennepin County Sheriff via AP


U svom zahtevu za razvod od bivšeg policajca u Mineapolisu Dereka Šovina, Keli Šovin je zatražila promenu prezimena. Ona se razvela se od svog supruga 28. maja, dan pre nego što je optužen za ubistvo trećeg stepena i ubistvo drugog stepena za smrt Afroamerikanca Džordža Flojda, navodi se u podnesku. Par je u braku od juna 2010. godine.

Šovin je tokom podnošenja zahteva za razvod rekla da između ostalog želi da promeni svoje prezime. U podnošenju prijave nije rekla koje će prezime uzeti nakon razvoda, ali u peticiji je navedeno da su je ranije poznavali kao Keli Tao i Keli Ksiong.

Zatražila je pravičnu raspodelu njihovih vozila i sredstava na bankovnim računima, i navela da joj neće trebati supružnička podrška s obzirom na to da ostvaruje nezavisni prihod kao prevodilac, navodi se u podnesku.

Ko je Keli Šovin?

Šovin je  rođena u Laosu, a kasnije se preselila u Viskonsin nakon što je njena porodica pobegla iz izbjegličkog kampa. Ona ima dvoje dece iz svog prethodnog braka. Keli je srela Dereka u medicinskom centru gde je radila kada je on doveo osumnjičenog na zdravstveni pregled. Nadmetala se 2018. godine na izboru za mis udatih žena “Gđa Minesota”.

Keli Šovin

Njen program za takmičenje, uključivao je kupovinu namirnica za policajce i vojne pripadnike, spašavanje životinja i volontiranje za etničku grupu iz jugoistočne Azije, kojoj pripada i koja se nedavno preselila u SAD.

Advokat koji je zastupa je izjavio da je ona “ožalošćena zbog smrti Flojda”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar