Suspendovan Tviter nalog Trampovog sina zbog dezinformisanja

Suspendovan Tviter nalog Trampovog sina zbog dezinformisanja

Shutterstock


Kompanija Tviter je u utorak suspendovala nalog Trampovom sinu Donaldu Trampu mlađem zbog dezinformisanja o leku hidroksiklorokinu.

Tviter je Trampu mlađem odredio 12-časovnu zabranu pristupa Tviter nalogu nakon procene da je svojom objavom narušio korporativne propise o suzbijanju dezinformacija vezanih za Covid-19.

Prema pisanju BBC, američki predsednik Donald Tramp se nedugo zatim lično oglasio braneći u javnosti korišćenje leka hidroksiklorokina u lečenju obolelih od Covid-19, suprotstavljajući se ponovo stavovima američkih medicinskih stručnjaka.

Američki predsednik je konstatovao da je ovaj lek odbijen kao sredstvo za lečenje obolelih od Covid-19 samo zato jer ga je “on sam preporučio i promovisao”.

Shutterstock

Shutterstock

U videu koji je postavio Tramp mlađi, a Tviter ocenio kao dezinformaciju, američki lekari govore kako hidroksiklorokin ublažava tegobe kod obolelih od Covid-19 i dovode u pitanje meru obaveznog nošenja zaštitne maske u cilju sprečavanja širenja zaraze.

Povezane vesti – Zaposleni u Tviteru imali pristup izmenama naloga korisnika?

Američka Uprava za hranu i lekove (FDA) povukla je u junu ranije hitno izdatu saglasnost za upotrebu hidroksiklorokina u lečenju obolelih od kovida-19 jer su sumnje u njegovu efikasnost potvrđene u nekoliko odvojenih istraživanja.

Predsednik Trump je često promovisao ovaj lek protiv malarije za terapiju kovida-19, tvrdeći da ga je i sam koristio, ali su stručnjaci iz FDA i Svetske zdravstvene organizacije upozorili da ne postoje dokazi da hidroksiklorokin ublažava simptome kod zaraženih korona virusom, ali da može da izazove srčane smetnje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar