SVEŠTENIK IZ PENSILVANIJE GODINAMA RADIO U DIZNILENDU: Zlostavljao decu u parohiji, pa otišao na “najsrećnije mesto na svetu”

SVEŠTENIK IZ PENSILVANIJE GODINAMA RADIO U DIZNILENDU: Zlostavljao decu u parohiji, pa otišao na “najsrećnije mesto na svetu”


Sveštenik, koji se nalazi među optuženima u slučaju zlostavljanja u Pensilvaniji, dobio je premeštaj iz svoje parohije i otišao da radi u Diznilendu, još pre 18 godina.

Edvard Džorž Ganster jedan je od 301 “sveštenika predatora” identifikovanih u velikoj istrazi zlostavljanja dece od strane katoličkih sveštenika u SAD-u poslednjih 70 godina.

Sudeći prema izveštajima, u parohiji su znali za njegove “seksualne izlete” 1990. godine, ali su ga ipak uputili da radi u “najsrećnijem mestu na planeti”.

Prema nekim navodima, on je premešten u drugu parohiju, a kada su se pojavile dodatne optužbe, otišao je na bolovanje.

Tada je napustio sveštenstvo i prijavio se za rad u Diznilendu na Floridi, obezbedivši posao svojim preporukama iz parohije u Pensilvaniji.

Bivši sveštenik došao je da radi u vozu za porodice koje posećuju tematski park. Umro je 2014. godine.

Kerolin Fortni (37), jedna od pet sestara koje su zlostavljane rekla je: “Bila sam veoma usamljena. Posebno kada je moja reč protiv Božje”.

Džejms van Sikl (55) optužio je sveštenika iz Pensilvanije da ga je zlostavljao dok je bio tinejdžer: ” Mislim da svako od nas ima rupu u svojoj duši do kraja svojih života. Izlečenje je nemoguće”.

I Robert Korbi dao je svoju izjavu o zlostavljanju: “Sveštenik u 1948. godini vas zlostavlja. Ko bi mi verovao da sam to ispričao tada?”.

Na kraju je svoju priču izneo i Šon Doerti (48). On je rekao: ” To nikada ne prolazi. To ostavlja uticaj na tebe do kraja života”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar