Svet
17.03.2021. 16:21
Tanjug

Svetska zdravstvena organizacija

SZO: Nedeljni broj novih slučajeva Covid-19 porastao 10 odsto

tan2021-3-17_9461881_0.jpg

Svetska zdravstvena organizacija (SZO)saopštila je da je prošle nedelje zabeležen porast novih slučajeva korona virusa od 10 odsto i da

Svetska zdravstvena organizacija (SZO)saopštila je da je prošle nedelje zabeležen porast novih slučajeva korona virusa od 10 odsto i da se on bazira na skokovima infekcije zabeleženim u Americi i Evropi, prenosi AP.

Agencija navodi da je SZO u svom nedeljnom izveštaju o globalnom stanju s pandemijom objavljenom danas navela da je broj novih infekcija Covid-19 u svetu dostigao vrhunac početkom januara sa skoro pet miliona slučajeva nedeljno, ali da je potom pao na oko 2,5 miliona slučajeva nedeljno sredinom februara.

Povezane vesti - Crna Gora ponovo pred potpunim zaključavanjem

AP Photo/Aaron Favila AP Photo/Aaron Favila

AP prenosi da je SZO izvestila da je prošla nedelja, treća uzastopna, u kojoj je došlo do globalnog porasta novih slučajeva, posle nekoliko nedelja opadanja infekcija, kao i da je 80 odsto svih novih slučajeva i smrtnih slučajeva od kovid-19 u poslednjih nedelju dana registrovano u Americi i Evropi.

U Evropi su, prema SZO, novi potvrđeni slučajevi porasli za oko šest odsto za nedelju dana, dok su smrtni slučajevi i dalje u opadanju, a najveći broj zabeležen je u Francuskoj, Italiji i Poljskoj, navodi agencija.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
22.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve