Svet
16.04.2021. 12:10
Tanjug

Zabrinjavajuće

SZO: Stopa infekcije kovidom blizu najvišeg nivoa

Koronavirus u svetu, pandemija, Covid-19
Izvor: EPA/Mohamed Hossam

Broj novih slučajeva zaraze korona virusom, na nedeljnom nivou, gotovo se udvostrucio na globalnom nivou tokom protekla dva meseca, približavajući se najvišoj stopi u dosadašnjem toku pandemije, izjavio je danas u Ženevi generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus.

"Broj novih slučajeva i smrtnih slučajeva nastavlja da se povećava zabrinjavajućim stopama", rekao je Tedros na konferenciji posvećenoj situaciji u Papua Novoj Gvineji i zapadno-pacifičkom regionu, a prenosi agencija Rojters.

Napominje da je veoma zabrinut zbog mogućnosti znatno većeg obima epidemije u Papua Novoj Gvineji, zbog čega je od vitalne važnosti za tu zemlju da što pre dobije što više vakcina protiv Covid-19.

koronavirus u svetu, Covid-19, pandemija
Izvor: EPA/Mohamed Hossam

U toj zemlji je do sada prijavljeno više od 9.300 slučajeva kovid-19 i 82 smrtna slučaja.

"Iako su ovi brojevi i dalje manji od ostalih zemalja, porast je drastičan i SZO je veoma zabrinuta zbog potencijala mnogo većeg obima epidemije", rekao je Tedros.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

SZO: Neki nisu dobili nijednu vakcinu
vakcina, koronavirus

Šokantna nejednakost

15.04.2021. 15:17

SZO: Neki nisu dobili nijednu vakcinu

Još uvek postoji "šokantna nejednakost" u globalnoj distribuciji vakcina protiv Covid-19, izjavio je danas generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
10.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve