Svet
22.08.2021. 10:01
Tanjug

Piše Njujork post

"Talibani ismevaju SAD"

Talibani
Izvor: AP / Rahmat Gul

Nakon brzog osvajanja Kabula i američkih pokušaja da se povuku iz Avganistana, talibanski lideri i borci sada ismevaju SAD tako što poziraju u novim uniformama koje su poklonile avganistanskoj armiji, sa sve američkim naoružanjem, preneo je "Njujork post".

Halil Hakani, za kojim je raspisana nagrada od pet miliona dolara, fotografisan je kako propoveda sledbenicima u džamiji sa američkom automatskom puškom, a oko njega su osobe u američkim vojnim uniformama.

Hakani, čiji je bratanac Siradžudin Hakani kandidat za novog predsednika, nosio je američku M4 pušku, koja je standardna u američkoj vojsci.

Oko njega, njegovo obezbeđenje nosi slično naoružanje i uniforme američke vojske.

Talibani
Izvor: AP / Rahmat Gul

"Njujork post" dodaje da bi naouržana grupa vernika mogla da bude uznemirujući dokaz koliko su američko oružje uzeli islamski militanti otkako su osvojili vlast.

SAD su avganistanskoj vojsci dale oružje i vojnu opremu vrednu 28 milijardi dolara u periodu između 2002. i 2017. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lajen: Talibanima ćemo suditi po delima
Ursula fon der Lajen

"Ne priznajemo ih"

21.08.2021. 16:20

Lajen: Talibanima ćemo suditi po delima

Evropska unija ne priznaje talibane, izjavila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i istakla da EU ne vodi političke razgovore sa militantima.
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm
21°C
22.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve