Svet
06.09.2021. 12:01
R.E.

"Nismo kao oni iz 90-ih"

Talibani: Srdačno bismo primili Merkelovu

Angela Merkel, 29. 8. 2021.
Izvor: EPA POOL / FILIP SINGER / POOL

Portparol talibana Zabinulah Mudžahid naglašava da nova vlada u Avganistanu, koja tek treba da se uspostavi, želi dobre odnose sa Nemačkom i rado bi primili u Kabulu nemačku kancelarku Angelu Merkel.

On je, u izjavi za "Bild", kazao da je uspostavljen specijalni izaslanik za evropske zemlje Mavlavi Abdulah Vasik, koji ima kontakt sa brojnim zemljama, a tako i Nemačkom.

"Predstavnici Nemačke su bili u našoj političkoj kancelariji u Dohi. U više navrata smo istakli da želimo novo poglavlje i dobre diplomatske odnose", podvukao je.

Mudžahid kaže da bi se talibani radovali ako bi ih Nemačka podržala, te podseća na dobre ekonomske i diplomatske odnose koje su dve zemlje uvek imale.

Istakao je da talibani ne prave nikakve probleme Avganistancima koji su radili za Nemačku i druge zemlje, i da će se brinuti da mogu bezbedno da žive.

Mudžahid ističe da su se talibani promenili i da je velika razlika između talibana 90-tih, i aktuelnih"Ranije je bilo brojnih političkih partija i nije bilo nikakve saradnje", kazao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

EU: Sarađivaćemo sa talibanima
Talibani

A priznanje?

01.09.2021. 21:28

EU: Sarađivaćemo sa talibanima

Evropska unija će morati da sarađuje sa talibanima, ali neće žuriti sa formalnim priznavanjem te islamističke militantne grupe za nove vladare Avganistana, izjavio je u izvršni direktor Evropske komisije za Aziju i Pacifik Gunar Viegand.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
17.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve