Svet
29.10.2021. 18:35
Tanjug

Nema protivnika

Tedros Gebrejesus ponovo kandidat za čelnika SZO

Tedros
Izvor: KEYSTONE/AFP POOL / FABRICE COFFRINI / POOL

Aktuelni generalni sekretar Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus jedini je kandidat nominovan za čelnu poziciju ove agencije UN na izborima u maju.

"SZO može da saopšti da je jedini kandidat koga su predložile države članice dr Tedros Adhanom Gebrejesus koji je i trenutni generalni direktor", navodi se u saopštenju SZO.

Rok za podnošenje kandidatura bio je 23. septembar, a kako prenosi Rojters predložile su ga članice EU, kao i tri afričke zemlje, ali ne i Sjedinjene Američke Države.

Tedros, bivši ministar zdravlja i spoljnih poslova Etiopije, prvi je čelnik SZO poreklom iz Afrike,a izabran je u maju 2017. godine. Kao predsednik SZO predvodio je globnalni odgovor na kovid 19, najgoru javnu zdravstvenu krizu u poslednjih 100 godina.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

SZO: Pola sveta još nema pristup vakcinama
Vakcinacija, 13. 7. 2021.

Pandemija ne jenjava

26.10.2021. 14:05

SZO: Pola sveta još nema pristup vakcinama

Dr Sumja Svaminatan, glavna naučnica Svetske zdravstvene organizacije (SZO), izjavila je da vakcinacija nije dovoljna da bi se okončala pandemija korona virusa i pozvala na podjednaku raspodelu vakcina i dostavu medicinskih aparata i uređaja siromašnijim zemljama.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
17°C
28.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve