Svet
14.04.2024. 20:00
BETA- AFP

Istočni Liban

Tenzije na Bliskom Istoku ne prestaju: Izrael napao zgradu Hezbolaha

1
Izvor: BETA/ AP / Mahmoud Issa

U izraelskom napadu je pogođena zgrada libanskog pokreta Hezbolah u istočnom Libanu, nekoliko sati posle velikog napada koji je Iran prethodne noći na Izrael, saopštili su izvori bliki proiranskom Hezbolahu i izraelskoj vojsci.

"U izraelskom napadu je gađana dvospratna zgrada koja pripada Hezbolahu" kod grada Balbek, uporištu libanskog pokreta kod granice sa Sirijom.

Libanska agencija ANI javila je da je "neprijateljski napad razorio zgradu u selu Nabi Čit", nedaleko od grada Balbeka.

Fotograf AFP-a na licu mesta je video da zgrada potpuno srušena.

Neimenovani portparol izraelske vojske rekao je da su izraelski borci gađali "važnu" lokaciju za proizvodnju oružja Hezbolaha, "duboko"u Libanu, kao odgovor na noćne napade tog pokreta.

Gotovo šest meseci svakodnevno nasilje sukobljava izraelsku vojsku protiv Hezbolaha na izraelsko-libanskoj granici, koji tvrdi da podržava palestinski islamistički pokret Hamas u njegovom ratu protiv Izraela u pojasu Gaze.

Proiranski Hezbolah, koji ima arsenal raketa i preciznih projektila, gađa izraelske vojne položaje i lokalitete u blizini granice, a Izrael odgovara bombardovanjem na libansku teritoriju, uglavnom na jugu, uključujući ciljane napade na zvaničnike Hezbolaha i Hamasa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve