TRAMP ERDOGANU: Ne želite da budete odgovorni za masakr, a ja za uništenje vaše ekonomije

TRAMP ERDOGANU: Ne želite da budete odgovorni za masakr, a ja za uništenje vaše ekonomije

EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH


Američki predsednik Donald Tramp napisao je 9. oktobra, na dan početka turske ofanzive na severoistoku Sirije, pismo Redžepu Tajipu Erdoganu.

U tom pismu, on je Erdogana upozorio da će, ako situacija u Siriji ne bude rešena na human način, u istoriji ostati upamćen kao đavo.

Na početku kratkog pisma, koje je na Twitter-u objavila novinarka medijske kuće Foks. Triš Regan, Tramp turskom kolegi predlaže da postignu “dobar dogovor”.

“Ne želite da budete odgovorni za masakr hiljada ljudi, a ja ne želim da budem odgovoran za uništenje turske ekonomije, a učiniću to”, naveo je Tramp, koji je već uveo neke sankcije Turskoj i preti da će ih proširiti tako da će one biti razorne za tursku privredu.

EPA-EFE/KEVIN DIETSCH / POOL

EPA-EFE/KEVIN DIETSCH / POOL

Tramp u pismu ističe da je teško radio da bi rešio neke od problema Turske i poručuje Erdoganu da ne razočara svet.

Dodaje da bi Erdogan mogao da dobije sjajan sporazum i da je kurdski general Mazlum Kobani spreman da pregovara s njim.

Povezane vesti – Tramp povisio taksu za 50 odsto na uvoz turskog čelika

“On je spreman da vam da ustupke kakve Kurdi nikada u istoriji nisu dali”, navodi američki predsednik i dodaje da Erdoganu šalje pismo kurdskog generala koje je upravo primio.

“Istorija će na vas gledati sa odobravanjem ako ovo izvedete na human način, ali će vas zapamtiti kao đavola ako se ne dese dobre stvari. Ne budite ‘opasan momak’. Ne budite ludi”, zaključio je Tramp.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar