TRAMP: Masovne ubice da se suoče sa smrtnom kaznom

TRAMP: Masovne ubice da se suoče sa smrtnom kaznom

EPA-EFE/SHAWN THEW


Američki predsednik Donald Tramp danas je naložio Ministarstvu pravde da predloži takve zakone koji će osigurati da se oni koji počine masovna ubistva i zločine iz mržnje suoče sa smrtnom kaznom, kao i da ta najteža kazna bude odlučno i brzo sprovedena.

U obraćanju u Beloj kući nakon dve smrtonosne pucnjave u Teksasu i Ohaju, Tramp je dodao da se stranačka pripadnost mora u tom smislu ostaviti po strani i biti jedinstven u osudi pošto ti “varvarski masakri predstavljaju napad na naše zajednice, na našu naciju i zločin protiv čovečnosti”, prenosi ABC Njuz.

Povezane vesti – SEGREGACIONISTA: Više od polovine Amerikanaca misli da je Tramp rasista

On je upozorio i na opasnost koji nose Internet i društvene mreže, kao i na brutalne i krvoločne video igre koje su, kako je rekao, odgovorne za “glorifikaciju nasilja u našem društvu”.

“Moramo osigurati da oni koji predstavljaju rizik za javnu bezbednost nemaju pristup oružju, a i ako ga imaju – da im oružje može biti oduzeto po kratkom postupku”, rekao je Tramp i naglasio da su “mentalne bolesti te koje su okidač, a ne oružje”.

Tramp je rekao da su masovna ubistva koja su se dogodila u El Pasu, Teksasu i Dejtonu, Ohaju “napad na Ameriku” i pozvao da se jednoglasno osude rasizam i ideja o superiornosti belaca, prenosi Glas Amerike.

“Moramo pobediti ove zle ideologije. U Americi nema mesta mržnji. Mržnja razara um, srce i dušu”, rekao je Tramp i dodao da federalne vlasti asistiraju u istragama masovnih ubistava.

Povezane vesti – POHAPŠENI LIDERI: Indija podigla vojsku u stanje pripravnosti

On je pozvao FBI da istražuje zločine iz mržnje i domaći terorizam.

Gradonačelnik grada El Paso u Teksasu Di Margo najavio je da će Tramp posetiti taj grad u sredu.

Ipak, bivši kongresmen Teksasa Beto i Rurk, koji je poreklom iz El Pasa rekao je da bi Tramp trebalo da se drži dalje od tog grada, navodeći da Tramp pomaže da “dođe do onoga što smo videli u El Pasu”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar