TRAMP NAPAO DEMOKRATE: Skovali su zaveru da oduzmu oružje Amerikancima

TRAMP NAPAO DEMOKRATE: Skovali su zaveru da oduzmu oružje Amerikancima

EPA-EFE/SHAWN THEW ALTERNATIVE CROP


Predsednik SAD Donald Tramp obećao je da će zaštititi Drugi amandman, kojim se građanima SAD dozvoljava posedovanje oružja, nekoliko sati nakon što se sastao sa najvišim savetnicima kako bi raspravljali o merama kontrole oružja.

U razgovoru sa novinarima pre odlaska u Baltimor, Tramp je insistirao da je tokom rasprave “postignut veliki napredak” u okviru bezbednosnih provera pojedinaca.

Međutim, jasno je stavio do znanja da se plaši besa pristalica oružja, sugerišući da pritisak demokrata za nove mere kontrole oružja posle ovog leta, tokom kojeg se dogodilo više masovnih pucnjava, može biti samo “zavera”, prenosi AP.

“Postoji mogućnost da je ovo samo zavera da vam oduzme oružje”, rekao je.

Povezane vesti – Posle smene Boltona promena spoljne politike

Kasnije je u Baltimoru dodao da demokrate žele da oduzmu oružje Amerikancima koji poštuju zakone, kako bi bili potpuno bespomoćni kad neko uđe u njihovu kuću sa pištoljem.

Nijedan demokratski kandidat nije predložio da se Amerikancima oduzme sve oružje, iako je bivši kongresmen Teksasa Beto O’Rurk rekao tokom demokratske debate u četvrtak uveče da podržava obavezni program otkupa oružja poput AK-47.

U sklopu tog programa vlada od građana otkupljuje legalno ili ilegalno oružje, kako bi se smanjilo naoružanje civila.

Zvanično saopštenje o predsednikovom planu očekuje se već sledeće nedelje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar