Svet
09.07.2019. 17:10
Tanjug

Tramp nazvao Mejovu "katastrofom", a Deroka "pompeznom budalom"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik SAD Donald Tramp pokrenuo je novi napad na britansku premijerku Terezu Mej i britanskog ambasadora u SAD Kima Deroka.

Mejovu je nazvao "katastrofom", a Kima Deroka "pompeznom budalom". Američki predsednik je opisao Deroka kao "vrlo glupog tipa" koji je bio "nametnut Sjedinjenim Američkim Državama", preneo je Daily mail.

Tramp je na svom Tviter nalogu napisao: "Čudan ambasador kojeg je Velika Britanija utrapila SAD, nije neko sa kime smo oduševljeni. Veoma glup tip. On bi trebalo da razgovara sa svojom zemljom i premijerkom Mej o njihovim propalim pregovorima o Bregzitu i da ne bude uznemiren mojom kritikom o tome kako je to loše izvedeno", dodao je Tramp:

"Rekao sam kako da se uradi taj posao, ali ona je radila na svoj ludi način - nije bila u stanju da to uradi. Katastrofa! Ne poznajem ambasadora, ali su mi rekli da je pompezna budala", napisao je predsednik SAD na Tviteru.

Ranije danas portparol britanske premijerke izjavio je da britanski ambasador u Vašingtonu Kim Derok ostaje na dužnosti i nastavlja da obavlja svoje obaveze uz punu podršku britanske premijerke Tereze Mej.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se neće baviti britanskim ambasadorom Kimom Derokom nakon curenja poverljivih dopisa u kojima je diplomata opisao administraciju američkog predsednika kao "nesposobnu", preneo je Rojters.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: printscreen youtube

"Ser Kim i dalje ima punu podršku premijerke... On nastavlja da obavlja svoje dužnosti uz punu podršku premijerke", rekao je portparol, dodajući da je Mejova ponovila svojim ministrima da je curenje informacija neprihvatljivo.

Povezane vesti - Par koji vodi Ameriku

Diplomatske depeše koje su ranije procurile u javnost otkrile su da je britanski ambasador u SAD Kim Derok rekao da je administracija predsednika Donalda Trampa nesposobna i disfunkcionalna i da je mala verovatnoća da će se poboljšati.

Američki predsednik Donald Tramp poručio je u ponedeljak da "neće više imati posla" sa britanskim ambasadorom u SAD Kimom Derokom.

"Ne poznajem ambasadora, ali o njemu ne misle dobro u SAD niti im se on sviđa. Nećemo više da imamo posla sa njim", naveo je Tramp na Tviteru, preneo je Rojters.

On je, u okviru iste objave, kritikovao britansku premijerku Terezu Mej, navodeći da je dobra vest za Veliku Britaniju što će uskoro imati novog premijera.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
03.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve