Svet
02.10.2019. 16:02
Tanjug

Američki The New

TRAMP O MIGRANTIMA: Pucajte im u noge, rovove napunite zmijama

migranti.jpg

Američki The New York Times objavio je delove knjige "Granični ratovi: Trampov napad na imigraciju" koja će biti objavljena 8.

Američki The New York Times objavio je delove knjige "Granični ratovi: Trampov napad na imigraciju" koja će biti objavljena 8. oktobra, a u kojoj se navodi da je američki predsednik predlagao svojim saradnicima da se protiv ilegalnih migracija iz Meksika u SAD bore tako što će migrantima pucati u noge, napraviti rovove pune zmija i aligatora, postaviti šiljke na vrh zida ili ga elektrificirati.

U knjizi novinara Majkl D. Šira i Džulije Hiršfeld Dejvis navodi se da je Tramp to rekao tokom niza sastanaka sa svojim savetnicima tokom marta, prenose britanski mediji.

"Činite da izgledam kao idiot", vikao je on na saradnike koji se nisu složili sa njegovim idejama.

Pročitajte još: Tramp - Ovo nije impičment, ovo je državni udar

Među prisutnim saradnicima na tom sastanku bili su tadašnja državna sekretarka za bezbednost Kirstjen Nilsen i tadašnji savetnik, inače njegov zet, Džared Kušner, koji su napustili sastanak u panici.

Kako se navodi, Tramp je imao i ideju da se granični zid ofarba u crno, kako bi apsorbovao što više toplote, što bi penjačima na zid otežalo prelazak, a razmišljao je i o konstrukciji površine koja bi onemogućila penjanje, kao i zaobljene metalne cilindre, međutim to mu se estetski nije svidelo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve