TRAMP O RUSKOJ POMOĆI: Veoma lep gest Vladimira Putina

TRAMP O RUSKOJ POMOĆI: Veoma lep gest Vladimira Putina

AP Photo/Alex Brandon


Donald Tramp je zahvalio Rusiji na upućenoj medicinskoj opremi, koje će pomoći da se spasu životi Amerikanaca pred naletom pandemije koronavirusa.

Tramp je to ocenio kao veoma lep gest.

“To je veoma lep gest predsednika Vladimira Putina. Rekao sam da ću prihvatiti njegovu pomoć. Uopšte me ne brine Rusija i propaganda, nimalo. Prihvatio sam mnogo medicinske opreme visokog kvaliteta. To može spasiti mnogo života, i uvek bih je prihvatio”, izjavio je Tramp na pres-konferenciji, govoreći o isporuci ruske pomoći.

AP Photo/Alex Brandon

AP Photo/Alex Brandon

U Njujork je 2. aprila sleteo avio A-124 (Ruslan) sa medicinskom opremom koju je uputila Rusija. Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov ranije je saopštio da Rusija šalje opremu, sredstva za dezinfikovanje, naočare, maske i respiratore.

Povezane vesti – KORONA U SVETU: Više od milion zaraženih i 50.000 mrtvih

On je istakao da je međunarodna saradnja u borbi sa koronavirusom neophodna, jer se nijedna zemlja ne može samostalno izboriti s pandemijom.

Prema poslednjim podacima, u SAD je broj zaraženih koronom prešao 245.500 ljudi, od čega je preko 6.000 umrlo. Ukupan broj zaraženih u svetu je premašio milion ljudi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar