TRAMP OPLEO PO ANGELI MERKEL: Nemci se okreću protiv svojih lidera zbog migranata

TRAMP OPLEO PO ANGELI MERKEL: Nemci se okreću protiv svojih lidera zbog migranata


Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je kriminal u Nemačkoj u porastu i da se Nemci okreću protiv svog vodjstva zbog migranata.

Dok se u Nemačkoj klima položaj kancelrke Angele Merkel zbog politike prema izbeglicama, koju mnogi ocenjuju kao popustljivu, Tramp je na Tviteru ocenio da je “velika” greška što je Evropa dozvolila da dodju milioni ljudi koji “snažno i nasilno menjaju njenu kulturu”.

“Narod Nemalčke se okreće protiv svog vodjstva dok migracija već potresa tanku koaliciju u Berlinu. Kriminal u Nemačkoj je u porastu”, naveo je Tramp.

Tramp je rekao da ne želi da se u SAD dogodi ono što se dogodilo u Evropi.

Istraživanja javnog mnjenja u Nemačkoj pokazuju da većina gradjana podržava brže proterivanje izbeglica koje su prekršile zakon ili kojima je odbijen zahtev za azil.

Pitanje politike prema migrantima dovelo je do raskola izmedju Demohrišćanske unije (CDU) Angel Merkel i sestrinske stranke Hrišćansko-socijalne unije (CSU) iz Bavarske.

Ministar unutrašnjih pposlova iz CSU Horst Zehofer traži da izbeglice koje su registrovane u nekoj od zemalja EU ne budu puštane preko nemačke granice, dok Merkel traži da se nadje jedinstveno evropsko rešenje za izbeglice.

CSU je ipak danas prihvatila da se da Merkelovoj dve nedelje da dođe do dogovora s drugim evropskim državama o rešavanju ovog pitanja

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar