TRAMP: Pet mogućih lokacija za sastanak sa Kim Džon Unom, nijedno nije u SAD

TRAMP: Pet mogućih lokacija za sastanak sa Kim Džon Unom, nijedno nije u SAD

Foto: YouTube screenshot


Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se nada sastanku sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom i da se za mesto susreta razmatra pet lokacija, ali i da je moguće da se sastanak neće dogoditi.

“Imaćemo dobar sastanak ili nećemo imati dobar sastanak, ili uopšte nećemo imati sastanak. Zavisi šta će se dešavati”, našalio se Tramp sa novinarima u svojoj rezidenciji na Floridi.

Tramp je ponovio da su SAD istraživale pet različitih lokacija za razgovore tipa “jedan na jedan” između njega i severnokorejskog lidera Kim Džong una, koji bi trebalo da bude održan početkom juna. Takođe, otkrio je da ni jedno potencijalno mesto za samit nije u SAD.

On je kazao da su SAD počele direktne razgovore sa Severnom Korejom na “ekstremno visokim nivoima” kako bi pokušali da dogovore njegov sastanak sa Kimom.

– I zaista verujem da nam to omogućuje dobra volja da se dobre stvari dese. Videćemo šta će se desiti zato što se na kraju računa rezultat, a ne činjenica da razmišljamo o sastanku ili da imamo sastanak – rekao je Tramp.

Trampov blagoslov za okončanje Korejskog rata

Američki predsednik je rekao i da Južna Koreja ima njegov blagoslov da pokuša da okonča svoj rat sa Pjongjangom, prenosi Rojters.

– Ljudi ne shvataju da Korejski rat nije završen. Upravo sada se odvija. I oni razgovaraju o kraju tog rata. Imaju moj blagoslov da razgovaraju o okončanju rata – rekao je Tramp.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar