TRAMP POTVRDIO: Bivši šef severokorejskih obaveštajaca dolazi u Njujork

TRAMP POTVRDIO: Bivši šef severokorejskih obaveštajaca dolazi u Njujork


Predsednik SAD Donald Tramp je danas potvrdio da je visoki severnokorejski zvaničnik Kim Jong Čol na putu za Njujork radi razgovora o predstojećem sastanku američkog predsednika sa severnokorejskim vodjom Kim Džong Unom.

Tramp je u Tviter danas napisao “Sklopili smo sjajan tim za naše razgovore s Severnom Korejom. Sastanci se sada održavaju u vezi Samita i više. Kim Jong Čol, potpredsednik Severne Koreje sada se uputio ka Njujorku. Solidan odgovor na moje pismo, hvala”.

Južnokorejska agencija Jonhap javila je da je videla severnokrojeskog zvaničnika Kim Jong Čola na spisku putnika na letu iz Pekinga za Vašington, gde bi mogao da učestvuje na razgovorima o pripremi mogućeg samita Tramp-Kim Džong Un.

Kasnije je agencija javila da je Kim Jong Čol promenio let i da treba da otputuje u sredu iz Pekinga za Njujork.

Kim Jong Čol je bivši šef severnokrejske vojne obaveštajne službe, a sada je potpredsednik Centralnog komiteta severnokorejske vladajuće stranke, zadužen za medjukorejske odnose.

Tramp je prošlog četvrtka objavio da odustaje od istorijskog samita sa severnokorejskim vodjom planiranog za 12. juni u Singapuru, navodeći kao razlog neprijateljske severnokorejske izjave, ali je potom rekao da bi sastanak ipak mogao da se održi. Južnokorejsii predsednik Mun Džae-in sastao se u subotu s Kim Džong Unom u nastojanju da održi planove za taj sastanak na vrhu.

NE PROPUSTITE:

TRAMP: Razgovori u vezi samita sa Kim Džong Unom idu veoma, veoma dobro

NOVI OBRT ZA SAMO 24 ČASA NA RELACIJI DONALD TRAMP I KIM DŽONG UN: Predsednik SAD pohvalio izjavu Severne Koreje

KIM ODGOVORIO TRAMPU NA NJEGOVO PISMO: Mi smo i dalje spremni za susret

TRAMP OTKAZAO SUSRET SA KIM DŽONG UNOM I POSLAO MU PORUKU: Zbog ogromnog besa i otvorenog neprijateljstva neprimerno je da održimo sastanak

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar