TRAMP PRED ISTORIJSKI SUSRET S PUTINOM: Bez velikih očekivanja na samitu

TRAMP PRED ISTORIJSKI SUSRET S PUTINOM: Bez velikih očekivanja na samitu

Foto: Printscreen Youtube


Predsednik SAD Donald Tramp rekao je povodom predstojećeg samita s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Finskoj da ne očekuje da će “išta loše” proizaći iz tog susreta, a da “možda bude nešto dobro”.

Tramp nije postavio velika očekivanja za samit koji se sutra održava u Helsinkiju u intervjuu za američku televiziju Si-Bi-Es (CBS) snimljenom juče. U odlomcima intervjua koji je danas objavila ta televizija Tramp je rekao da “ne ide predaleko u svojim očekivanjima”. On je rekao da veruje da su takvi susreti “korisni” i dodao da je sastanak s vođom Severne Koreje Kim Džong unom bila “dobra stvar”.

Na pitanje o optužbama koje su SAD ove nedelje podigle protiv desetak Rusa zbog mešanja u američke predsedničke izbore 2016. godine, Tramp je rekao da “nije pomislio” na to da pita Putina da li će izručiti Americi optužene, ali da će “svakako” pitati ruskog predsednika o ruskom mešanju u izbore.

Posle učešća na samitu NATO i zvanične posete Velikoj Britaniji, Tramp se sada nalazi u Škotskoj, a sutra će se sastati s Putinom u Helsinkiju.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar