TRAMP STIGAO U BRITANIJU: Planirani protesti u zemlji

TRAMP STIGAO U BRITANIJU: Planirani protesti u zemlji

EPA-EFE/WILL OLIVER


Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp u pratnji supruge Melanije stigao je u trodnevnu službenu državnu posetu Velikoj Britaniji.

Tramp će se susresti sa članovima kraljevske porodice, a očekuje se i sastanak sa odlazećom premijerkom Terezom Mej s kojom bi trebalo da razgovara o klimatskim promenama i kineskoj firmi Huawei.

Kraljica Elizabeta će biti domaćin državnog banketa u Bakingemskoj palati u ponedeljak uveče za predsednika i prvu damu SAD Melaniju Tramp.

EPA-EFE/WILL OLIVER

EPA-EFE/WILL OLIVER

Povodom Trampove posete planirani su protesti širom Velike Britanije, uključujući skupove u Londonu, Mančesteru, Belfastu, Birmingemu i Notingemu.

Inače, američki predsednik je uoči posete za britanski The Sun rekao da podržava kandidata torijevaca Borisa Džonsona u trci za sledećeg britanskog premijera.

Naglasio je i da bi konzervativci pogrešili ako ne bi uključili jednog od lidera kampanje za izlazak iz EU Najdžela Faraža u pregovore sa Briselom, nakon njegovog uspeha na prošlomesečnim izborima za Evropski parlament.

foto: shutter

foto: shutter

“Mnogo volim Najdžela. Ima mnogo da ponudi, pametan je. Neće da ga uključe, ali samo pomislite kako bi dobro prošli kad bi to uradili”, naglasio je Tramp, dodajući da bi Faraž trebalo da bude uključen u vladine pregovore o Bregzitu, a Velika Britanija bi trebala da bude spremna da napusti EU.

Tramp je kritikovao pregovore o izlasku Britanije iz Unije, rekavši da su “sve karte u rukama” EU. Intervju je objavljen dan pre Trampovog dolaska u London.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar