TRAMP: Teško da će biti glasanja o nepoverenju Borisu Džonsonu

TRAMP: Teško da će biti glasanja o nepoverenju Borisu Džonsonu


Američki predsednik Donald Tramp smatra da će lider britanske opozicione Laburističke stranke Džeremi Korbin teško izdejstvovati glasanje o nepoverenju vladi premijera Borisa Džonsona zbog Bregzita.

Tramp je na Tviteru naveo da će to posebno biti teško imajući u vidu “činjenicu da je Boris tačno ono što je Velika Britanija tražila” i da će dokazati da je “veliki”.

Britanska kraljica Elozabeta Druga odobrila je plan premijera Borisa Džonsona da suspenduje parlament. Državni savet Velike Britanije u saopštenju je naveo da će parlament biti suspendovan počevši od perioda između 9. i 12. septembra, pa sve do 14. oktobra, prenosi Rojters.

Britain Queen's 90th Birthday

Korbin je prethodno danas pisao kraljici Elizabeti i izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog plana premijera Borisa Džonsona da suspenduje parlament do 14. oktobra i zatražio sastanak s njom.

Lider Laburističke partije je rekao da će njegova partija učiniti sve da spreči vladu da suspenduje parlament. Kako je naveo, prvo će se zalagati za zakonski propis kojim bi se sprečila suspenzija parlamenta, a zatim će tražiti glasanje o nepoverenju vladi. Tramp i Džonson sreli su se nedavno na samitu G7 u Francuskoj.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar