TRAMP UOČI SUSRETA SA PUTINOM PONOVO ODAPINJE OTROVNE STRELE: Rusija, EU i Kina su iz različitih razloga neprijatelji SAD

TRAMP UOČI SUSRETA SA PUTINOM PONOVO ODAPINJE OTROVNE STRELE: Rusija, EU i Kina su iz različitih razloga neprijatelji SAD

Foto: AP Photo/Nam Y. Huh


Američki predsednik Donald Tramp ocenio je da su Rusija, Evropska unija (EU) i Kina iz različitih razloga “neprijatelji” SAD, u intervjuu emitovanom uoči sastanka s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Helsinkiju.

“Mislim da imamo mnogo neprijatelja. Mislim da je EU neprijatelj s tim što nam radi s trgovinom… Rusija je neprijatelj na neki načiin, a Kina je ekonomski neprijatelj. Ali to ne mora da znači da su oni loši, već su konkureti”, rekao je Tramp u intervjuu za američku televizijsku mrežu Si Bi Es (CBS).

Tramp je danas iz Škotske krenuo u Helsinki na sutrašnji sastanak s Putinom.

To će biti njihov prvi zvanični bilateralni sastanak, jer su se predsednici dve zemlje do sastajali na marginama svetskih skupova.

Američki predsednik pre Helsinkija je boravio u zvaničnoj poseti Velikoj Britaniji gde je razgovarao s premijerkom Terezom Mej i bio primljen u palati Vindzor kod kraljice Elizabete Druge.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar