TRI NESREĆE U TRI DANA: Pao još jedan helikopter

TRI NESREĆE U TRI DANA: Pao još jedan helikopter


Transportno-borbeni ruski helikopter Ka-29 pao je sinoć u Baltičko more tokom noćnog trenažnog leta. Dva člana posade poginula.

Kako su naveli predstavnici baltičke flote, nesreća se dogodila sinoć i to pri povoljnim vremenskim uslovima, prenosi Tass. U toku je pretraga područja na kom je pao helikopter.

Podsetimo, borbeni avion za obuku pilota srušio se juče u regionu Voronjež, a niko nije povređen jer se posada katapultirala. U trenutku pada, oko 9.40 po lokalnom vremenu, u avionu su bili instuktor i polaznik pilotske akademije. “Kapetan posade rekao je da je za pad kriv tehnički kvar”, navelo je rusko Ministarstvo odbrane.

Pre dva dana pao je i helikopter Mi -8, i tom prilikom poginuloje šest osoba. Taj helikopter pao je u Habarovsku, na ruskom Dalekom istoku. Prilikom pada izbio je i požar.

Istražni komitet Rusije saopštio je da je helikopter vršio probni let i u njemu se nalazila samo posada. U vezi sa ovim slučajem pokrenuta je istraga, a zvaničnici su naveli da postoje tri verzije nesreće – vremenski uslovi, tehnički kvar ili greška pilota.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar