TUNBERG “HEJTERIMA”: Svet se budi. Promena dolazi, svidelo se vama to ili ne

TUNBERG “HEJTERIMA”: Svet se budi. Promena dolazi, svidelo se vama to ili ne

Shutterstock


Švedska aktivistkinja Greta Tunberg odgovorila je na Facebook-u kritičarima njenog zapaljivog govora u UN, navodeći da ne razume zašto bi odrasli trošili svoje vreme za ismevanje i pretnje tinejdžerima i deci koji promovišu nauku, umesto da urade nešto dobro

“Pretpostavljam da se jednostavno osećaju ugroženo zbog nas”, navela je Greta.

Povezane vesti – Da li je Gretu Tunberg obraćanje u UN koštalo Nobela?

Tunberg je pozvala svoje sledbenike da ne troše više vreme na takve osobe.

“Svet se budi. Promena dolazi, svidelo se to njima ili ne”, navela je ona i pozvala sledbenike da i ovog petka izađu na ulice kako bi protestovali protiv klimatskih promena.

Ona je dodala da je “hejteri” napadaju zbog njenog izgleda, odeće, ponašanja i onoga što je čini drugačijom.

Povezane vesti – Nije planeti potrebno spasavanje, već Greti Tunberg

“Smišljaju svaku mogucu laž i teoriju zavere. Izgeda da će preći svaku moguću liniju kako bi skrenuli s teme jer su toliko očajni da ne pričaju o klimatskoj i ekološkoj krizi”, ocenila je Tunberg.

Pre nego što su svetski lideri na Samitu o klimi u UN dali svoja obećanja u vezi sa klimatskim promenama, 16-godišnja švedska aktivistkinja za klimatska pitanja Greta Tunberg uputila je u ponedeljak emotivan apel i prekor liderima.

“Kako se usuđujete? Ukrali ste moje snove”, poručila je u UN Tunberg, koja je pre više od godinu dana započela proteste ispred švedskog parlamenta, koji su kulminirali globalnim protestima protiv klimatskih promena.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar