TURIZAM: Airbnb uvodi novine

TURIZAM: Airbnb uvodi novine


Najpoznatija platforma za rentiranje smeštaja, Airbnb, iznela je u javnost svoj novi poslovni plan, koji donosi nekoliko noviteta – nove kategorije i nivoe smeštaja, Airbnb Collections i loyalty programe za domaćine.

Airbnb trenutno raspolaže sa 4,5 miliona smeštajnih jedinica u oko 81.000 gradova širom sveta. Tokom proteklih 10 godina kompanija je zaradila preko 41 milijardu dolara, a smeštaj je preko ove platforme pronašlo preko 300 miliona putnika.

Airbnb je upravo otkrio svoje planove za naredni period, za svoju glavnu platformu „Homes“, na kojoj putnici trenutno mogu da biraju između samo tri kategorije smeštaja – whole accommodation, private room ili shared room. Ovako kruta kategorizacija domaćinima ne daje dovoljno mogućnosti da se istaknu, a ni gosti nisu uvek u mogućnosti da pronađu smeštaj koji ih zanima. Zato se uvode dodatne četiri kategorije: Vacation rentals, Unique accommodations, Boutique hotels i Bed and Breakfast.

Uvode se i dva nova nivoa: Airbnb Plus i Beyond by Airbnb, ali i Airbnb Collections – savršeni smeštaj za svaku priliku. Prvo će biti pokrenuti Collections Work i Families, a do kraja godine i Social Gatherings, Weddings, Honeymoon, Group Tours i Special Dinners.

Loyalty program za domaćine je redefinisan, a uskoro će biti pokrenut i novi program za goste.

Uz sve ove novosti, iz Airbnb-a je nedavno stigla i vest da kompanija ozbiljno razmišlja o osnivanju sopstvene aviokompanije. Trenutno se istražuju različite ideje i koncepti, kao i isplativost ove ideje, ali ona je svakako zanimljiva rukovodstvu i o njoj se mnogo priča.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar