Svet
27.03.2018. 11:23
R:E/ travelmagazine.rs

TURIZAM: Minhen ima najbolji aerodrom u Evropi

free-hd-airport-wallpapers.jpg

Aerodrom u Minhenu i ove godine može da se pohvali titulom „Europe’s Best Airport“. Ovaj bavarski hab dobio je nagradu na godišnjim World Airport Awards, koje dodeljuje Skytrax.

Saopštenje o nagradama objavljeno je na specijalnoj ceremoniji na sajmu međunarodnih aerodroma „Passenger Terminal EXPO 2018“ u Stokholmu. Inače, ovo je 11. put da je aerodrom u Minhenu dobio nagradu u ovoj kategoriji. The World Airport Awards se dodeljuju prema ocenama putnika iz celog sveta. Ove godine je u ocenjivanju učestvovalo preko 14 miliona putnika iz 100 zemalja, koji su birali pobednike među 550 aerodroma iz celog sveta.

U globalnom rangiranju, Minhen je zauzeo prvu poziciju među evropskim aerodromima koji opslužuju 40-50 miliona putnika godišnje, a među svetskim međunarodnim aerodromima našao se na 6. mestu. Njegov Terminal 2 ove godine je postigao zadivljujuće rezultate i osvojio je 2. mesto u kategoriji World’s Best Terminal. Što se tiče aerodromskih hotela, Hilton Munich Airport se takođe može pohvaliti odličnim rezultatom – prvi u Evropi i treći u svetu. Aerodrom u Minhenu se plasirao u globalni Top 10 prema indikatorima performansi za „aerodromsku hranu“, „prtljag“, „tranzit“ i „zabavu“.

Štaviše, još od 2015. godine aerodrom u Mihenu ima status aerodroma sa pet zvezdica, i jedini je evropski aerodrom koji je imao tu čast da mu eksperti Skytrax-a dodele ovaj status.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
20.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve