Svet
26.10.2020. 13:29
Tanjug

Ministar spoljnih poslova

TURNEJA PO REGIONU: Lavrov stiže u Srbiju 28. oktobra

lavrov-photo-ap-4.jpg

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov počinje turneju po regionu tokom koje će posetiti Grčku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

Lavrov

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov počinje turneju po regionu tokom koje će posetiti Grčku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

Lavrov najpre stiže u radnu posetu Atini gde će se sastati sa šefom diplomatije Nikosom Dendijasom, premijerom Kirijakosom Micotakisom, kao i sa liderom opozicione Radikalne levice Aleksisom Ciprasom.

Zatim odlazi u Bosnu i Hercegovinu, 28. oktobra, gde će razgovarati sa članovima Predsedništva BiH, odvojeno sa članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, ministrom spoljnih poslova u Savetu ministara BiH i drugim predstavnicima vlasti u BiH.

[caption id="attachment_289169" align="alignnone" width="675"]AP Photo/Alexander Zemlianichenko AP Photo/Alexander Zemlianichenko[/caption]

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije da će tema razgovora tokom posete šefa ruske diplomatije biti dalji razvoj saradnje izmedu BiH i Rusije u oblasti politike, trgovine, ekonomije i kulture, kao i humanitarna pitanja.

Istog dana Lavrov dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji.

"Predviđen je sastanak s predsednikom Srbije, kao i prisustvovanje svečanosti povodom završetka unutrašnjeg uređenja Hrama Svetog Save i paljenja Večnog plamena na groblju Oslobodilaca Beograda", rekla je ranije portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova.

Ranije je saopšteno da bi Lavrov trebalo da se sastane i s patrijarhom Irinejom.

U fokusu razgovora biće saradnja Rusije i Srbije, važna međunarodna i regionalna pitanja kao i situacija u vezi sa rešavanjem pitanja Kosova, navela je ranije Zaharova.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve