TURSKI VICEPREMIJER MAKRONU: Nismo se “odvojili od Rusije”, imamo svoj stav o Siriji

TURSKI VICEPREMIJER MAKRONU: Nismo se “odvojili od Rusije”, imamo svoj stav o Siriji

Foto: YouTube screenshot


Turski vicepremijer Bekir Bozdag izjavio je danas da Turska ne stoji na istoj poziciji ni sa jednom zemljom po pitanju Sirije i da je njena politika u regionu različita od politike Irana, Rusije i SAD, prenosi Rojters.

Bozdag, koji je i portparol turske vlade, kazao je novinarima prilikom posete Kataru da Turska ne okleva da sarađuje ni sa jednom zemljom koja zastupa “korektne principe” u vezi sa Sirijom.

Rojters navodi da je ovo bio Bozdagov odgovor na pitanje novinara u vezi sa ranijom ocenom francuskog predsednika Emanuela Makrona da je podrška koju je Turska pružila raketnim napadima na Siriju pokazala da se Ankara “odvojila” od Rusije”.

“Politika Turske prema Siriji nije da bude na istoj poziciji ili protiv neke zemlje. Nema promene u politici koju Turska vodi. Mi nemamo jedinstvenu politiku sa SAD po pitanju YPG (Jedinica za zaštitu naroda sirijskih Kurda) i stanovište Turske se nije promenilo. Mi smo takođe protiv bezuslovne podrške (sirijskom) režimu i ne slažemo se s Iranom i Rusijom u vezi sa tim”, poručio je Bozdag.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar