Svet
28.02.2020. 20:25
R. E. / Tanjug

Grčka granična policija

TURSKIH GRANIČARA NEMA: Grci upotrebili suzavac na migrante

w_55841662.jpg

Grčka granična policija upotrebila je suzavac na granici sa Tuskom kako bi odvratila oko 500 izbeglica i migranata koji pokušavaju

Grčka granična policija upotrebila je suzavac na granici sa Tuskom kako bi odvratila oko 500 izbeglica i migranata koji pokušavaju da uđu u Grčku i EU pošto je Ankara oslabila kontrolu toka migranata.

Turski granični policajci "su nestali od jutros", kaže gradonačelnik pograničnog grada Orestijada Vasilis Mavridis i dodaje da je grupa migranata pokušala da pređe granicu preko prelaza Kastanijes, prenosi Katimerini.

[caption id="attachment_271599" align="alignnone" width="675"] EPA-EFE/STRATIS BALASKAS EPA-EFE/STRATIS BALASKAS[/caption]

Ovo je prvi put da je jedna tako velika grupa migranata i izbeglica pokušala masovno da pređe reku Maricu, što Grci smatraju direktnom posledicom najave turske vlade da više neće sprečavati migrante koji žele da dođu do Evropske unije.

Pogranični izvori rekli su za Katimerini da su u toj oblasti pojačane patrole i da je duž obale reke Marice podignuta bodljikava žica kako bi se osiguralo da "svaki santimetar" granice bude zaštićen.

[caption id="attachment_271601" align="alignnone" width="675"] EPA-EFE/SOTIRIS BARBAROUSIS EPA-EFE/SOTIRIS BARBAROUSIS[/caption]

Grčke vlasti uputile su u ovu oblast i dodatne policijske snage, a prelaz Kastanijes je zatvoren, kažu izvori.

Takođe, obalska straža je pojačala patrole kod luke Aleksandropolisa.

Na društvenim mrežama kruže informacije sa video-snimcima, gde se navodi da Turska obezbeđuje autobuse za migrante i šalje ih do graničnih prelaza sa Grčkom i Bugarskom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve