TUŽBA AMERIKANCIMA: Drogirali decu imigranata

TUŽBA AMERIKANCIMA: Drogirali decu imigranata


Deca imigranata, odvjena od roditelja, prisilno su dobijala širok spektar psihotropnih lekova, koji utiču na metalne funkcije, navodi se u tužbi.

Ta deca uzeta su od roditelja imigranata i bila su smeštena u skloništima za mlade koje je osnovala američka vlada. Razlog davanja tih faktički droga je, kako je objašnjeno, da se lakše nose sa traumama nakon što ih američke vlasti zatvorile i odvojile od roditelja.

U tužbi koju je podneo Centar za ljudska prava u Los Anđelesu je navedeno da su deca držana u objektima poput Šiloh centra u Teksasu i “gotovo sigurno” dobijala droge bez obzira na njihovo stanje i bez saglasnosti roditelja, prenosi Rojters.

“Ukoliko ste u Šiloh centru, gotovo je sigurno da ste na tim lekovima”, rekao je jedan od advokata Centra.

Tužba je zasnovana na svedočenju dece koja su navodila da su dobijala inekcije kada su odbijala da uzmu lek, ali i roditelja koji tvrde da nisu pitani za saglasnost da njihova deca uzimaju lekove za anksioznost.

Uzimanje različitih psihotropnih lekova u isto vreme može ozbiljno da naškodi deci, navodi se u tužbi i ističe potreba za nadzorom kako bi se sprečila upotreba lekova.

Podsetimo, anti-imigraciona politika američkog predsednika Donalda Trampa zbog koje je na hiljade dece ostalo zarobljeno u kampusima bez roditelja imigranata zabrinula je svet, ali i njegovu suprugu Melaniju Tramp koja je javno ustala protiv takve politike.

Slike uplakane dece iza rešetaka obišle su svet, a suočen sa sve većim kritikama i na domaćem terenu Tramp je konačno juče doneo odluku da se deca više ne odvajaju od roditelja.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar