Svet
01.11.2022. 14:52
Beta

"Lovci na ljudske glave"

Tužilaštvo otvorilo predmet "Sarajevo Safari"

Sarajevo
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić saopštila je da je Tužilaštvo BiH otvorilo predmet protiv NN osoba o kojima se govori u dokumentarnom filmu "Sarajevo Safari".

Određen je postupajući tužilac u Posebnom odeljenju za ratne zločine, koji će u narednom periodu, zajedno s partnerskim institucijama i agencijama, preduzeti potrebne mere radi provera navoda iz prijave", odgovorili su iz Tužilaštva BiH gradonačelnici Sarajeva.

Dodali su da će kao podnosilac prijave biti obaveštena o tužilačkoj odluci.

Krajem septembra gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je podnela krivičnu prijavu protiv NN osoba, koje su, kako je objavljeno u filmu "Sarajevo Safari" sa brda iznad Sarajeva pucale na civile u gradu radi zabave.

Podnela je prijavu i, kako je navedeno, odgovornih lica tadašnje Vojske Republike Srpske.

"Smatram ispravnim i svojom obavezom ovako reagovati na iznete činjenice u dokumentarnom filmu 'Sarajevo safari', režisera Mirana Zupaniča, prema kojem su strani državljani - 'lovci na ljudske glave' plaćali da tokom sarajevske opsade pucaju po nedužnim civilima", izjavila je Karić.
 
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mladić iz Laktaša pre nego što se ubio prijavio policiji sporni snimak
Policija

BiH

01.11.2022. 09:06

Mladić iz Laktaša pre nego što se ubio prijavio policiji sporni snimak

Mladen Đulić, 22-godišnji mladić koji je u prošli petak izvršio samoubistvo, istog dana je policiji u Laktašima prijavio sporni snimak u kojem ga ismejavaju radnici jedne privatne pumpe, gde je potražio posao.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
2°C
04.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve