Svet
09.04.2021. 13:41
Tanjug

U Brazilu dnevni rekord smrtnih slučajeva, preminulo 4.249 ljudi

w_56725017.jpg
Izvor: EFE / SEBASTIAO MOREIRA

Brazil je zabeležio dnevni rekord sa 4.249 smrtnih slučajeva od posledica Covid-19, bolnice su zbog velikog broja teških slučajeva preopterećene, a Senat planira da raspravlja o odgovornosti predsednika Žaira Bolsonara koji se protivi strogim epidemiološkim ograničenjima u borbi sa pandemijom.

Kako javlja Rojters, Brazil se bori sa nedostatkom vakcina i stavom predsednika koji je zbog očuvanja ekonomije protivnik strogih mera zaključavanja.

Povezane vesti - U Iranu drugi dan zaredom rekordan broj novoobolelih od Covid-19

Javni zdravstveni sistem pokazao je znakove popuštanja zbog broja aktivnih slučajeva, a istraživanje Nacionalnog udruženja privatnih bolnica (ANAHP) ove sedmice sugeriše da čak i najbogatijim bolnicama nedostaju lekovi i druga medicinska sredstva, poput kiseonika ili respiratora.

 EPA-EFE/Sebastiao Moreira EPA-EFE/Sebastiao Moreira

Rojters prenosi da je Bolsonaro u svom obraćanju u sredu poručio da su posledice pandemije slične svuda i da se i u drugim zemljama masovno umire od posledica Covid-19 i tvrdio da se borba sa ovom bolešću koristi u političke svrhe, za rušenje predsednika.

Do sada je više od 345.000 ljudi umrlo od kovid-19 u Brazilu, što ga čini drugom najpogođenijom zemljom od pandemije posle SAD, čija je populacija oko 50 odsto veća.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
17°C
29.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve