Svet
21.02.2020. 17:47
Index.hr

U Crnoj Gori više od 40 ljudi pod nadzorom zbog sumnje u koronavirus

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Više 40 osoba koje su boravile u područjima pogođenim koronavirusom je pod nadzorom, objavile su crnogorske zdravstvene vlasti.

Nadzor nad osobama koje su doputovale iz pogođenih područja, kako je naveo Institut za javno zdravlje Crne Gore, traje do 14 dana, koliko traje inkubacija virusa, a njihovo zdravstveno stanje kontroliše se svakih 12 sati.

"Pod zdravstveno sanitarnim nadzorom u ovom trenutku je 46 osoba koje su boravile u područjima pogođenim koronavirusom. Ovaj broj je jako promenjiv i posledica je činjenice da se najveći broj osoba, koje se stave pod nadzor, relativno kratko zadržava u Crnoj Gori", saopštio je za podgoričke Vijesti Institut za javno zdravlje Crne Gore.

Pročitajte još: Ukrajinci napali evakuisane iz Vuhana

Najveći broj nadziranih nalazi se u Kotoru pa je za pretpostaviti da je riječ o pomorcima i putnicima iz međunarodnog prometa koji koriste aerodrom Tivat ili luku Kotor.

Među osobama koje su pod nadzorom, prema saznanjima Vijesti, nalazi se i jedan od voditelja radova na gradilištu autoputa Bar - Boljari, na kojem radove izvodi kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC), ali on navodno nema simptome bolesti niti je u Crnu Goru doputovao iz najpogođenije pokrajine Hubei.

Kako su mediji preneli, crnogorski državljanin koji je član posade kruzera "Dajmond princes", zaražen je koronavirusom, pokazali su testovi.

On danas neće moći da bude prevezen italijanskim specijalnim letom kojim se u 14 sati evakuiše jedan srpski državljanin, član posade, jer su njegovi rezultati testa na koronavirus pozitivni, saopštilo je srpsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
27.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve